26 mars 2023
00:00

Huddinge IF P15:UTV Svart

Referat: Spånga IS FK P15-U - Huddinge IF P15:UTV Svart

Idag åkte vi till en plan vi inte spelat på förr nämligen Kälvesta BP och för motståndet stod Spånga IS FK. Hemmalaget hade med förtjänst skottat bort all snö som kommit under natten och förmiddagen. Planen var förvånansvärt mjuk med tanke på att kvicksilvret visade nollgradigt. Vi får en lysande start på matchen då Harry P.T. gör två snabba mål under matchens första fem minutrar. Det första målet assisterad av Farouk El. M och det andra av Anton G. Hemmalaget spelar sakta men säkert upp sig efter chockstarten och reducerar rättvist i den 21:a minuten på ett inspel från vänsterkanten. Efter en dryg halvtimmes spel så kommer Farouk El M. igenom på högerkanten och gör ett inlägg som Amadeus E. på volley snyggt skjuter direkt in i mål. Vi utökar ledningen minuten senare då Mert I.C. tar sig fram på högerkanten och gör ett inspel till Anton G. som lägger in bollen i nätmaskorna. Vi leder matchen med 4-1 i halvtid. Hemmalaget kommer in med ny energi i början av den andra halvleken men ganska omgående minskar den då Harry P.T passar fram till Amadeus E. som utökar vår ledning till 5-1. I den 62:a minuten kommer vi igenom centralt då Farouk El. M. frispelar Mert I.C. som gör 6-1. I den 74:e minuten gör Amadeus E. ett inlägg till en omarkerad Peter R. som gör vårt sjunde mål för dagen. Med tre minuter kvar av matchen reducerar hemmalaget på en kontring när vi lämnar lite för stor yta bakom våra backar. Matchen dömdes på ett förtjänstfullt sätt av ett tredomarsystem, vilket var första gången för oss men förhoppningsvis inte sista.

Slutställning: Spånga IS - Huddinge IF 2-7

Gult kort: Mirac K